Posts

Showing posts from October, 2009

Post Kenang Mengenang

Image
Teringat masa fyp dulu, aku sengsara sangat.. Nangis ber baldi baldi, depression, dan macam macam lagi la.. tapi, akhirnya...
SATISFACTION!!
walau aku takdelah dapat best presenter or what so ever.. tapi semua yang aku korban kan berbaloi.. paper aku, Prof Wan (SV) suka. Lepas presentation, sv senyum puas dan siap kasi explaination tambahan kat panel. Project Report? Memang perghh, aku puas!
Bila dikenang2 balik.. aku bersyukur sangat aku memilih Prof Wan Haliza sebagai sv fyp aku dulu.. Aku ingat lagi words prof pada kak Zura (Master stud yang guide aku), " what I can promise you are experiences"....Yes those experiences, the trainning to be independent, on time (tho yang ini aku susah sikit la), the tears, the expectations...itu yang akhir nya membuahkan kualiti tersendiri. cewah..
dan. aku dah rindu UM.
but, today I decided to stay. di UTP. aku akan sedaya upaya jaga nama UM. hehe... tetibe nak patriotik lak kan, ni gara gara YM ngan Kak Nor la nih..
So, aku nak ucap terima kasih pada semu…

100!

Setelah hampir 2 tahun mem belog,
ini barulah entrii aku yang ke-100???
wakaka
biar lambat, asal selamat

Selamat berjaya semua!!

Image
Maaf ye semua, sekali lagi terlibat dalam ke-fluctuating Siti Hajar Basri..biasalah orang muda, fresh grad, baru nak cari jalan hidup.. semua serba tak kena. semua serba tak puas. lama lama akan biasa lah.. bersabar ye semua dengan karenah kawan kawan..
jauh dalam hati,,aku masih terbayang kan kenapa aku kembali ke Perak, dan bekerja di UTP..
aku hanya nak jauh dari sibuk KL, dan menikmati hidup dengan famili. YESS aku dapat semua tuh!! jauh dari KL dan hidup bersama mak, ayah dan famili yang happii! YES, semua harapan aku tercapai!!
so, why not kerja susah sikit.. so far semua obstacles, pelahan2 dapat aku harung je, walau banyak gak muslihat2 utk mengharung tuh..(hehe) well.. aku beruntung, aku at least ada geng kat utp, (GBS..hehe) untuk melawan semua keterbatasan.
lagi pula, perjalanan aku ke utp ni sangat mudah. like,,ini memang dah aturan hidup aku.. so aku terus je.. dan sekarang semua ok je.. cuma terrisaukan hal financial pule..
ok takpe, buat ape nak risau masalah yang belum tiba.. so,,,chilL be…

Titik akhir dimane?

fine
fine
aku taknak emo.
aku tengah dengor mak aku cerita, kawan dia yang baru kematian anak sulung nyer..
kesian sgguh kawan mak aku ni cikgu kat titi gantung,
banyak masalah dia menanggung,,anak sulung dia ni jelah harapan dia dan semangat dia untuk terus bertabah. sekarang yang satu harapan nih pon, dah menghadap illahi..
tinggal si ibu lah kene bertabah.
mak aku pesan, ko ti, kat jalan tu hati2..jangan leleh..
dalam ms seminggu, ni kematian ke-3 dalam lingkungan kawan2 kami sekeluarga..
first bapak shidah (antara kwn baik Sarah kat kg gajah), second suami norshahaliza (member aku sekolah Bote) dan ni anak kawan mak aku..
hah sekitar sekitar je orang meninggal, xmengira umur..
buat aku, dan semua,
bawak2 la ingatkan mati... bila ingat mati, banyak2kan le beramal...ye Hajar

Aku Lagu

kalau aku boleh jadi lagu,
aku nak jadi lagu lagu Frou Frou, Imogen Heap, dan soundtrack Laskar Pelangi.

Kadang kadang rasa nak meletup!

I hate my boss when she bugging my weekends and nights.
It is ANNOYING!!
MENJENGKELKAN!!!
I dont mind if she bugging me politely..but she always with harsh. and I HATE that!!
please,, I beg you be nicer..God, help her realize that.
p.s. Aku sedar aku hanya pekerja. dan berpointer rendah..
who am I compared to her..

Hujan

still couldnt find my dream..
ah ok kot dengan begini.
pikir
pikir
pikir
eyh, mana pulak aku takde mimpi... mimpi aku nak hidup biasa biasa. macam cerita aku dulu, aku taknak kejor pelangi.. cukup sajelah merasai hujan renyai renyai.
lagi pula silaplah yang mengejar pelangi, akhir nya baru sedar 'mentari yang benar. pelangi hanya omong2 kosong' bak kata Mr Pijat..
p.s mana tahu hujan renyai boleh jadi hujan emas, lebih baik di negeri sendiri..wahah!

Great

Fluctuating. Always. I am just a human. Not perfect.
Remember Ratatoille, "Not anyone can be a great artist, but a great artist can be from anyone". It applies to everything actually..right?
Though I am suffer from self depression, self conflict, low self esteem (I believe all of my probs come from me, myself) ,, this does not mean that I can not be a great person one day. Right? A cliche' example, Einstein. He was not perfect too. He was a dyslexic. But in the end, almost everyone is claiming he was a genius. Betul atau tak pon, he still is famous.
So, SEMANGAT!!

harung jela ape pon. kalau rasa susah, selalu ingat, " Beriman, kita pastilah diuji"
lastly, I know, a great people is in the making! It's me!
p.s. maybe not in the making, but I am. A Great people!!

Update tak mulia

mood tak berapa nak bagus.

FESEM result utk CNT aku entah ape ape ntah.

paki paki pula makin menjengkelkan.

whattthhheee****!!!!

Angin mendengar?

hanya berbisik bisik kat angin..
tiba tiba muncul.
seperti pesan ku di bawa ke sana.
lalu berharap agar doa pon dikabulkan.
amiin.
p.s ost gossip girl Season of Love berputar putar../:)

Memikir pengakhiran hidup..

Menakkut kan pelbagai bencana yang menimpa negara negara sekitar kita.Sedar. Tapi, hanya sekadar sedar......aku juga.Hari hari aku asyik sibuk dengan dunia. Dunia yang indah, melalai dan membuai.Hah.Mari atur satu perubahan baik. Menjadi lebih baik.Supaya pengakhiran kita nanti, tidak disesal.

Kelemahan bercakap. Tolong!

Kenapa?aku rasa aku macam semakin lembab, otak dah tak berapa nak pick up, cakap pon vocab limited, pengetahuan mencetek, banyak dosa lah ni. ilmu susah nak masuk.
***
Hari ni aku tahu yang nak wat master di UTP ni akan kene interview. Damn it! tu benda paling aku seram kat dunia nih!! Kalau silap gaya, aku boleh ter-'pause' sampai sudah.
Sudah. Terus aku fikir tak nak buat Master.
wahah! tu fikiran singkat aku jelaah..
sekarang nih aku tengah fikir cara mengatasi ke-low-self-confidence-an aku nih. untuk bercakap dengan konfiden dan meyakinkan.
huuuuuhuuuuu!!
tolong, kasi pedoman!

Rasyada Latiff Usahawan Wanita

Image
kepada bebudak yang kenal Dot (Rasyada Latiff),
Dot sekarang bikin bisness baik punyer. Dia jual baja..buat petani petani daerah Perak Tengah dan Kinta Barat.
dia dah tempah dah BMW sebijik, nak lawan Bos kate nyerr. dalam tahun depan mungkin dia supply untuk satu Perak. Tahniah DOt!!

Pembaja berjaya.

Gembira peroleh untung ratusan ribu.

Baja baja dot.
Haaah.. Dot sudah menceburi bidang perniagaan. Anda bila lagi?? Bukankah 9/10 daripada rezeki adalah datang daripada perniagaan..
Ayuuh kita!




Rasa macam merepek, tapi rasa tak sangat.

Hari ini hari yang tenang.Alhamdulillah.
Hari ni aku balik dari kerja, dah maghrib. Aku bawa Izzah Amani sekali tumpang rumah. Dia dari utp. Rumah dia kat Selekoh, dalam sejam setengah. Gila apa nak biar dia balik sengsorang memalam..
ok. Malam nih pelik gila weih. Nyamuk lain macam punya banyak. Lepas Maghrib, aku tak perlu tunggu mandi terus ke kedai. Cari Sheltox (salah eja bior jelah). Memang lepas sembor macam hujan nyamuk rumah aku.
Semua kat rumah rasa pelik. Kenapa tetiba nyamuk keluor berbondong2 nih
Aku rasa, ade sesuatu la jadi dalam bumi nih.. Nyamuk nih nak kabo sesuatu.. Gempa bumi? Letusan gunung berapi?