Posts

Showing posts from July, 2009

cari mimpi

"mimpi adalah kunci untuk kita menaklukan dunia..." - Nidji
"mimpi aku ni, bukan jadi istri saudagar pak. mimpi aku jadi guru." - Bu Mus

mimpi aku apa, ya?

Hidup bersinar sinar.

Image
Hey, there are few excited things that happen...

I got a birthday cake. Thanks to housmates, Nodo, Is and Azilah.
A new rak pinggan. Oyeah!
and for the very best thing, FRIDGE BARU! yeah, ini lah benda yang kita nanti nanti kan!

Hah, apa macam? Ahya, jemput2 lah datang rumah.weekend aku selalu seorang. Marilah main masak masak di rumah ku!
p.s. model tangan adalah Cik Khairun Nisa (Nodo). siapa nak keje Dunkin Donut, bolehla contact dia.eheh

Nervous Malam Rabu

hari selasa malam rabu,aku selalu runsing dan berdebar. kenapa ye?

Hari usia ku bertambah satu. Hari ini.

Oh no..tiba tiba touching..
yeah today is my 23rd Birthday. pada aku, birthday tak de la apa sangat. hanya satu tanggal pengukur umur.
tapi tadi, lepas baca sms dari mak,
"Happy birthday!! Pkl 8.20 tadi genap 23 thn ulgthn mak lahirkan awak. Masa drive ke skolah tadi, flash back saat rush ke hosp n 1st time skt nak bersalin. It was beautiful"
terus sangat touching. TQ mak!!
dan kepada semua yang meng-wish saya happi birthday, betul betul terima kasih!! Sarah yang siap buat satu post juge menyentuh hati, kawan kawan, bank-bank, celcom, jobstreet..haha
tq Allz~!!
p.s buat mak, selamat ulang tahun ke-23 menjadi ibu! same goes to Ayah!hehe

Amin sang Simple People

Di Pagi hening ini, biar aku nak cerita hal si Amin(anak cikgu Basri no.5, bersifat Tain).
masa cuti. aku di kg halaman, buat buat jadi akak mithali dan cek la buku b.Melayu si Amin,
arahan: sila binakan ayat dari kata hubung yang diberi..
bla3..sambil..bla3..dan..bla3..lalu,
yg last skali, 'lalu'
ayat Amin: Encik boleh tumpang lalu.
aku panggil Amin.
steady je dia tutup mata, kata, "simple people~" dengan gaya eksyen sambil angkat tangan dua belah.
simple otak kau, kata aku. itulah musabab entri simple menyimple yg lepas ber-icon si Amin.hehe
p.s. asal teringat si Amin, sure nak tersengih..haih dah rindu kg halaman.

Aku setuju benar, 'Sepi itu Indah'

Hari nih juga tersenarai dalam hari2 yang mati kutu. Sepanjang hari, aku hanya pasang lagu lagu yang bertenang, dan bergolek je baca komik. TV pun hanya dipasang waktu Melodi bersiaran. Aku benar benar menikmati suasana sunyi sepi ini.
----
Semalam, malam aku sempat bertemu Dot, Ijah dan Jaju.. Perakian-physicists..hehe Ijah secara tak berapa official nye membawa teman lelaki nya, Moke bersama.
Moke cuti summer, dari Kedah datang ke KL bertemu Ijah. Komen aku, "baik budak nya. Pandai bawa diri" hehe.
serius Ijah, aku bukan membahan. tiada double meaning. aku bukan Kak Ros..hehe.
Dot pon dah lama aku tak ketemu. Sempat lah lepak minum sekejap, memandangkan adik Dot yang iras2 Zahid af2 tapi baru darjah 4 tu menunggu dalam kereta, dan Moke pula perlu dihantar ke KL Sentral sebelom terlepas komuter ke Bangi, jadi tak boleh la lama lama.
------
haih. terfikir fikir pula cadangan Dot untuk sama sama beralih arah ke Perak. Try nasib kat UTP, mana tau ber-rezeki. dekat sikit dengan kampong halaman terchen…

Ini takda kena mengena ngan kome semua.

aku dah agak.
kalau aku tak balik kg mggu ni, sah2 mati kutu kat rumah sewa.
semua orang tak ada. kerja la, balik kg la..

rancang rancang nak siap kan kerja semak laporan budak budak,
haram.
baru separuh kelas aku dah tergolek..(berbaki 4 setengah kelas lagi.huh)

lepas makan nasik putih berlauk ikan gelama jeruk.
aku naik atas.
nak baca blog sampai juling.
terjumpa pula blog blog senior sekolah Bote (aku rasa la, dorg senior aku)
kelakar gilo.
haha.

skarang aku dah mati kutu lagi.
nak pegi pasar malam, malas.
nasik dalam perut nih boleh bertahan sampai malam rasa nye.
pas maghrib aku nak baca Laskar Pelangi la, pastu Sang Pemimpi, pastu Edensor dan Maryamah Karpov.Habis satu tetralogi.(haah, yela tu)

aku tak paham, perlu ke aku tulis semua nih kat blog?
huh.

Perkara Indah.

Image
"walau makan susah
walau hidup susah
walau untuk senyum pun susah
rasa syukur inikerna bersamamu
juga susah dilupakan
oh, ku bahagia"

-Ku Bahagia (OST Laskar Pelangi), Sherina

Laskar pelangi.
sedari dulu aku nak baca novel nya.
sebab ternampak novel Andrea Hirata kat kedai koboi di 11th dulu.
macam menarik
tapi tebal sangat..

lalu aku tonton dulu filemnya.
hah, sangat bagus.sangat suka
masuk kategori inspiring.
kategori paling favourite


Lintang

Mahar

Lintang, Ikal dan Mahar.

Nanti.
aku pasti cari DVD nya!

"Habis, nak ke tak nak?"

hari hari perkara yang wajib aku runsing kan adalah,
"betul ke aku serius nak terus jadi r.a, pastu smbung master?"

teringat semula pesanan orang tua, pasal nak atau taknak...
nak ke taknak ni Hajar???

huh.
aku kurang happii la kat lab sbnr nye.
ada sebab yg peribadi.

inferior.
guilty.
lazy crazy.

and macam macam lagi.

Si Gadis

Kalau aya kasi puisi nya,
biar aku kasi link performasi nye...


simple - menyimple.

Image
simple people,

sememang nya, kalau kita permudah kan urusan orang..,
Allah akan mudah kan urusan kita kan.

jadi,
mari buat semua jadi mudah!
and dont complicate things.

akhir kata,
anda boleh tumpang lalu, simple people!

(sambil senyum kambing teringat Muhaimin anak cikgu Basri no. 5)


Amin or Muhaimin di zaman kanak kanak

Episod Tag : From Ahya

Suke lak layan tag skang nih..(bosan lah tu)

1. What have you been doing recently?
Melayan video video klip bagus.

2. Do you ever turn your cellphone off?
yes..emm no emm tak hengat.macam sarah gak, byk terpadam sendiri la.

3. What happened at 10 am today?
at plus minus 10am, I was setting up my solatron and chamber for conductivity measurement.. bagi jawapan skemm sket

4. When did you last cry?
Few weeks before, recently meme aku da jadi pelecer, cepat touching..ahh dah tak macho dah

5. Believe in fate/destiny?
Fate or destiny? hmm banyak case percaya ada yang rasa, kebetulan je tu..

6. What do you want in your life now?
More money..ahhah.Aku mahu bermalas malasan! sampai lebam dan jadi sampah..seriously, itu mmg cita2 terbesar aku..

7. Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
Of course i carry an umbrella..setiap kali diluar.

8. What’s your favourite thing to do on the bed?
Tidur dengan postur sempurna dan terselesa..sambil menggoyang2 kaki.