Posts

Showing posts from December, 2009

saje

nak tulis blog malam ni.ambang tahun baru. tapi ape nak tulis?
tak tahu la. esok je bincang okayy?

Ada satu ptg aku dengar lagu nih sambil memandu, menangkap pula lirik nya. Aku langsung download. Layan~

I'm broke but I'm happy
I'm poor but I'm kind
I'm short but I'm healthy, yeah
I'm high but I'm grounded
I'm sane but I'm overwhelmed
I'm lost but I'm hopeful baby

What it all comes down to
Is that everything's gonna be fine fine fine
I've got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five

I feel drunk but I'm sober
I'm young and I'm underpaid
I'm tired but I'm working, yeah
I care but I'm worthless
I'm here but I'm really gone
I'm wrong and I'm sorry baby

What it all comes down to
Is that everything's gonna be quite alright
I've got one hand in my pocket
And the other one is flicking a cigarette

What it all comes down to
Is that I haven't got it all figured out just yet
I've got one hand in my pocket
And the other one is giving the peace sign

I'm free but I'm focused
I'm green but I'm wise
I'm shy but I'm friendly baby
I'm sad but I'm laughing
I'm brav…

Aku atau kamu bukan soalnya. Ini soal pilihan.

pilihan yang salah?
for me, no such thing.
pilihan salah pada kamu, adalah jalan panjang aku. disamping mengutip pengalaman yang tiada dalam 'short cut' kamu.
p.s. kamu boleh jadi aku, aku boleh jadi kamu.

Kecamuk kecamuk

rasa nak mengamuk je.sudah 3 hari aku menghadap paper paper microwave CNT. mata naik juling-juling baca.
dan hasilnya, aku still tak reti nak susun literature review nih. marah nya pada diri sendiri. kenapa aku tak bijak menyusun isi dalam kepala aku nih?
berkecamuk. marah. buang masa.

Entri berunsur feminin. peace!

subhanallah!
sweet nya jadi perempuan.perasaan emosi macam macam. dan complex tak boleh lari, mesti ada. hihihii.

p.s. Anim n aya, walau aku selalu claim korang complex, tapi aku tahu semua perempuan pon ada complexity. peace!! ;)

Kesukaan Waktu Lapang

akhir akhir ni, aku asyik la nyanyi lagu ni.. meh aku share ngan korang... seronok tau.. kalau dengar versi lama lagi seronok

waahahahaha

Anjing gila kejar orang

Aku harus melarikan diri.
Larikan diri bukan nya salah kan?
Kalau kene kejar anjing gila, kenalah lari kan?
Jangan nak pura pura, "face it"..

Dua cinta

"Tuhan, leraikanlah dunia yang mendiam di dalam hatiku, kerana di situ tidak kumampu mengumpul dua cinta..."
- Antara Dua Cinta

Syukur Allah, aku tahu Dia sedang menguji aku. Supaya aku mengingati Nya selalu.touching kan bila fikir fikir..bak ada satu lagi lirik, "semakin kita menjauhi Nya, semakin pula Dia mendekati kita"...
Thanks to boss aku gak, bagi hard time ke aku, aku jadi reflect banyak aku punya kesalahan2 dan dosa2 dan lagha2 dunia..yang menggunung.

Absence makes the heart grow fonder.

Image
aduh, rindu nya UM dan budak budak fizik!!

Lain

aku stress.orang kata kat mana mana pon sama.


macam mana kalau lain?

Menghapus kejahatan dengan hati kental

hah nampak nye rate untuk recover hati aku semakin meningkat..
good job hajar, good job..
harap harap nanti hati jadi kental betul, cukup kental untuk menghapus KEJAHATAN...

Buang Lagu

Hari ini aku jadi bersetuju dgn bro Luca, blog enak dibaca dalam suasana damai..
Jadi aku membuang Frou Frou 's, Maddening Shroud.
Maaf ye adikku Najihah yang sungguh gemar lagu tu.
Kalau nak dengar, meh datang kat laptop akak, akak kasi pasang.

Hanyut dan resah

Hari hari penuh hedonis bawa aku hanyut jauh.
Syukur Tuhanku memberi rasa gelisah supaya aku berpatah kepada Nya.
Lindungi aku terus ya Allah. dari dunia. yang cantik.

PENGUMUNAN PENGUMUMAN

Image
Lusa, hari Jumaat.Hari Jumaat 4 Dis 2009. Hari pernikahan kak Jaja!!
Hari Ahad 6 Dis 2009, hari kenduri.. so, mari kita ramai ramai serang pengantin baru!

padahal aku nak sangat datang sebelum kamu nikah, kak Jaja.tapi apa kan daya...jauh di Melaka. mohon ampun yerrr..nanti saya bawa sekampong serang,,tapi mana kad jemputannye x sampai rumah..segan lah gini..huhuu

Kak Jaja.Aku.Hafiz