Posts

Showing posts from September, 2008

Sedikit Effort diperlukan...

ada banyak benda kat dunia nih yang kita tak puas hati..
ada banyak benda kat dunia nih yang kita tau ianya salah..

tapi apa yang boleh kita buat?
bile kita terlalu takut untuk membuat perubahan.

dari 7-8, dari 8-9, dari 9-10, dari 10-sekarang
aku masih tak beralih dari tempat aku berada:depan laptop.
sekecil perubahan pun tak aku lakukan..

aku perlu mula dari sini..
bergerak.tentu aku bisa mengubah dunia..
ahha

aku ke yang silap atau aku ke yang selalu buat alasan?

Sejak weekend yang lepas kak Zura dah ingat kan aku untuk membuat progres dalam simulation aku.Sebab bile2 masa minggu ini prof wan mungkin buat serangan hendap, meeting menggempar.huhu..

Namun aku masih rase tak ada progres.sebab ape? sebab aku tak abis2 bace teori..sebab ape tak abis2? sebab aku tak suke baca.aku adalah slow reader..

Jadi, aku ambil langkah untuk go through equation2 je. baru habis electrical model..aku tak bergerak lagi atau menambah progres. Aku terpikir..kenapa aku rase macam aku membuat projek teori? kenapa tak rase computational langsung..Lepas tgk contoh2 code programming matlab dlm dissertation dak master tu..nmpak mcm simple sangat je..betul ke?
macam set parameter, taip equation..pastu terus je bleh run.tak perlu ambil input dari luar..tak perlu interface ke apa..macam buat kat excel je..aku pelik.betul ke?

hurmm..betul ke matlab sesenang itu. atau aku yg tak tahu..atau aku yg salah anggap.
hurmm
then, Kak zura yg buat master dlm simulation lak tunjuk contoh2 pro…

makanan yang sedap..

Image
Assalamualaikum..

wah~perasaan seronok menyelubungi ruang saraf..kerna di beri peluang menerjah blog kakak sendiri..hehe..

berkaitan dengan tajuk..
telah dua hari aku mencuba nasi kerabu di Rimbun Cafe Kolej 12..
Nak kata sedap..xlah sangat..tapi cukup untuk mensyukuri segala rezeki Allah yang terhidang didepan mata..
(tak sedap2 pon dah 2 hari berturut-turut gak la beli nasi kerabu di kedai yang sama..)











(gmbr hiasan..bukan ihsan dari rimbun cafe)
nyum2x..
0ps..posa rupenye..

merayapi pelusuk ruang yang ada di internet..tiba2 tersinggah lak kat laman ummusaif..
tbe2 ade pic lasagna lak..nampak lazat..kan?


nak cube bleh la masak sendrik ek..

lasagna ummu saif..

nak try aa balik rumah nanti..kalo rasa malas bleh suh kak siti..=)






ok till then ~



1 Ramadhan 1429~

Image
"~Salam Ramadhan 1429"
ayuh, kita buat yang terbaik!
moga ia dapat membela kita..