Posts

Showing posts from November, 2009

Semangat berkobar kobar diperlukan

aku tak tahu apa dah jadi ngan blog aku nih.full of crap ek. merepek. tanpa format. langsung tak fokus.
bila lah hidup aku nak berubah. Alahai si bontot malas. bangkitlah mengubah dunia.
there are so many things that I can do with my hand and brain. so, what am I waiting for???
p.s. Serioussly, desperately, I need ENTHUSIASM !

Salaam 'Idul Adha!!

Season Of Love

Love... feel love

Every question
Every answer too
Ever constant
Ever changing few
It's all memory in the sun
Or it's all in the darkness

Maybe it's all around to see
If we try
And maybe it's been inside of me
All this time
Love love love
Love love love
Love love love

Love love love
Love love love
Love love love
Ooo-oooh

Crazy with it
Crazier without
Never certain
Never full of doubt
Now you feel it
Now you don't
Do you know what you're feeling?

Where did it come from and where
Does it go?
If it were right in front of me
Would i know?
Love love love
Love love love
Love love love

Love love love
Love love love
Love love love
p.s. Ape kess lagu ni berlegar2 dalam kepala?

Mai Lau Kau Fan

Tetibe teringat satu lagu siam yang Awien pernah kasi. Best buat karaoke nih.. walau sepatah haram aku tak paham..
layan...

Siput Babi

sometimes I wish a crowd to help me up.
but, most of the time I rather wish to be alone doing my thing in my own way.



p.s. tapi, ter siput2 la kan...

Ade dan Takde

1.apa yang aku ada:
famili yang coooL. banyak kawan2 yang baik.. kerja yang bagus with a good pay to0.. rakan sekerja yg prihatin dan selalu tolong menolong. tinggal bersama famili mak yang jadi kaunselor terbaik setiap petang lepas aku balik keje kereta comel yang bagus duit cukup makan cukup pakai cukup
list goes on and on..
2.apa yang aku takda:
konfiden. disiplin?
see, the "takda" list is so short..dan aku boleh juga tukar nya kepada "ada" list so, buat apa susah ati? Ganbate, nehhh!!!
last, aku nak share kata2 Abg Rizal (coach Hoki aku) yang diambil dari blog Amylin,
Orang yg terlalu memikirkan akibat dari sesuatu keputusan atau tindakan, sampai bila-bilapon die tidak akan menjadi orang yg berani
ok, till then~ JOM JADI LEBIH BERANI!!!

Esok atau Semalam

terbaca satu note di fb dari Sarah Ar
" Jangan fikir hal di belakang yang tidak boleh diubah atau hal masa hadapan yang penuh rahsia "
sangat betul. kenapalah aku sangat takut dengan masa depan, walhal aku tak tahu lagi ape boleh jadi kan..
so, berusaha untuk hari ini! dan nikmati.
tq.

Boleh blah

I love weekends.
but this coming weekend? I think will hate it..
A working weekend.



p.s Still hating my boss

Pilihan orang beza beza.

Kamu Ego.Kamu tak mahu kalah.
Aku tak kesah. Tapi orang menyampah. Orang akan menyumpah.
Dari sibuk memijak untuk ke atas. Lebih rela aku menikmati damai kat bawah.
Allahumma fighlana wa lahu..Ameen

monolog

onno onno onno..demmit demmit demmit
Hajar hapuskan nya. Hajar dah obses. HAPUSKAN!!
mannn.....

Terkena batang hidung. DANNGG!!

Image

Demotivated and depress

kenapa susah aku nak percaya diri sendiri?kenapa aku selalu rasa bodoh, tak berguna, pemalas dan tak boleh diharap?
perkara2 ini membuat aku sering berasa depress. stress. tekanan tekanan.

baiklah semua, apa kata aku ambil cuti panjang? aku nak mencari kekuatan aku. aku nak yakin dengan diri aku.

Hatred grows

Image
Yes. It grows. As I hate myselfFor every little bad thing that happen, it is because of me.ME!!!!ME!!!!!!!ME!!!!!!!!!!!!!!!!

Hatred must stop.

I hate to complain.
But, that is what I do everyday.
Think, I better stop!!
or I'll start hating myself

Isnin yang tidak semangat

Hari Isnin, kerja lagi..
Semangat tinggal 3.2%

Hujung minggu, cousin Yazid menikah.
Jeram - Sijangkang (tak jauh benor, tapi sesat2 gak huuu)

Semalam tiba di Kg Gajah, maghrib.
Tengah malam mendapat berita Pakcik Hairy, jiran ku di Desa Makmur meninggal..

Famili pakcik Hairy sangat rapat dengan kami.
Tak sangka ajal nya sudah tibe..
Aku berharap seluruh famili nya bertabah..
Makcik Ani, Didie, Darbi, Natrah dan Syafiqah.

Tadi pagi, aku menziarah mereka.
Bila makcik Ani peluk aku, terasa sayu pule..macam mengalir sedih nye ke aku.
Terus tacing, tapi cube mementen kan diri.

Lepas ziarah, aku terus ke tempat kerja, UTP.
Ada meeting, tapi aku tak pergi, aku dah inform boss.
Perasaan nak berhenti membuak buak.
Bukan nak berhenti kerja, tapi berhenti dari meneruskan niat melanjut buat Master di sini.

Hari hari, sedaya upaya aku menipu diri supaya aku boleh bertahan.
Hari-hari. Hari-hari.

Ya, aku pasti bertahan.
Paling kurang sehingga Disember.
Tamat kontrak.
Thank you.