Posts

Showing posts from August, 2008

National Day

Image
31 Ogos
Hari Kebangsaan
Hari Ulang tahun kemerdekaan ke51.

teringat zaman skolah, asal dekat hari merdeka gini mesti ada sambutan malam ambang kemerdekaan. dulu, layan je. sekarang, pikir2 balik..perlu ke? yela tiap kali sambut sure ade puisi (bosan2), pastu detik 12 malam ade yang jadi Tunku Abdul Rahman, laung Merdeka! 3x..
setakat itu je lah..

kata aku,"..benda dah lepas, buat apa nak di kenang"

Jadi sepatut nya macam mana kita harus meraikan nye ye..?

kata aku,"hmm merdeka maksud nya bebas..bebas maksudnye,..ikut suke hati kita la"

Apa apa pun aku sentiasa bersyukur jadi rakyat Malaysia, yang negara nya merdeka, tak ada perang saudara, tak ada krisis makanan, dan yang paling penting negara yang agama rasmi nya agama Islam.
Nikmat utama= agama Islam itu yang paling aku syukuri~

akhir kata,
mari kibar Jalur Gemilang di blog..hee


Physics Night 2008

Image
Cis. berani saipul kutuk blog aku..
mentang2 post aku sikit.
takpe..
aku tercabar nihh. Lalu, langsung membuat post baru

Hari ni Sabtu, semalam Jumaat..
semalam 'Malam Fizik' or 'Physics Night'
the even was bit hambar actually..maybe the date pon xberapa nak cantik kerna bertmbung dengan sambutan merdeka..Pastu macam kelam kabut sket.
takpelah..Apa2 pon tahniah la pada semua yang terlibat menjayakan.
berjaya juge la adakan malam fizik..
untuk mungkin yg akhir bagi kami2 sbg student undergrade

hee..
Personally mmg aku tak berapa nak enjoy la last night, mujur ada kawan2 yang at last turn out the night to an okay..dgn budak2 yang giler bergambo..Kojek yg macam tak pernah jmpe kamera seumur hidup..aku pon pelik.ha ha. tapi tak mengapa lah, for the sake of having fun. i enjoyed

tapi still. compliment to the chocolate cake..sedap sedap.suke suke.
makanan yg lain aku tak jamah pon..xberselera le semalam.

emm.aha lets cekidot ape yg dapat aku snap semalam...

Ahya nyanyi nyanyi

aYa si bidan y…

Posto..posto

Image
nak post blog..tapi xde stori sebab tgh hectic dengan pelbagai test nih padahal tidak pula aku stadi..Lalu tak tahu apa yg aku bz kan...ahakS

Last post was in June,
so sejak semester baru..no new post.
so, here perkara2 yang berlaku sepanjang separuh sem













aku telah memilih projek tahun akhir di Lab Solid
















bermandi manda di sg Gabai bsama dak2 fizik 05




konvo senior2 dan juga kawan2



mendapat anak buah lagi, Sufiah