Posts

Showing posts from February, 2010

I totally lost my confidence.

celaru betul kepala.aku asyik salahkan diri sebab aku adalah orang yang tak bersemangat.. tapi kenapa aku tak cari jalan keluar? untuk jadi bersemangat?
weekend baru ini, Sarah pulang ke kampung. satu rumah bersemangat bila Sarah balik. sebab dia bersemangat..dan, ianya bagai aura positif bagi kami semua. termasuk aku juga..
adik2, mak dan ayah..jadi tertunggu2 lah, bila lagi Sarah nak balik. Boleh beres beres kerja banyak di rumah. Aku duduk rumah, memang duduk saje.
Then, I started to feel like a total loser.. ouh mann.... apa aja aku boleh buat???

Fall after Winter?

I'm only human, I did fall.Betapa aku berdendam, untuk membalas. Walau tahu, pasti aku tak mampu. Namun aku lebih risau tewas dengan pendirian aku sendiri. Biar aku hapus saja dendam ini.

Hidup itu Sederhana

Ah, dah brape hari tak update ni...
terpaksa lah buat tektik lapuk...
mari share lagu dari OST Sang Pemimpi,
"Para Pemimpi" oleh Silentium
dan, SEMANGAT!!!
Ayuh, kita harus berani punyai mimpi!!

Hey para pemimpi Tak perlu terseret pelangi yang lesap pergi Terus saja menggosok hati Agar bisa bergilap diajak berlari lagi
Hey para pemimpi
Tanah ini bisa kering akan janji
Tapi jangan sampai ada kata tak jadi
Sebab ada satu yang jernih dan pasti

Hey hidup itu sederhana
Berani bermimpi lalu mewujudkannya
Hidup itu sederhana
Menggerakkan arang jadi intan permata

Hey para pemimpi
Buang rengekkan mu dan caci maki
Bersihkan saja jati diri
Biar bisa gagah menunggangi hari

Hey para pemimpi
Danau harapan boleh hitam dan mati
Tapi itu bukanlah titik henti
Kerana ada satu yang jernih dan pasti

ooo heyy
Hidup itu sederhana
Berani bermimpi lalu mewujudkannya
Hidup itu sederhana
Menggerakkan arang jadi intan permata

berfikir, bermimpi jadi manusia utuh lagi

Hidup itu sederhana
Berani bermimpi lalu mewujudkannya
Hidup itu sede…

Oh ayah, oh ibu..

Wahai anak, kamu mungkin lebih bijak daripada kami, tetapi kamu tidak mungkin dapat mengatasi kasih seorang ibu dan bapa. Kamu hanya mampu mengasihi kami selepas kamu bijak, tetapi kami mengasihi kamu sebelum kamu lahir!di ekstrak dari Saifulislam.sungguh menyentuh aku.

Three weeks

Its 17th of Feb already,it has been almost 3 weeks of jobless. Perasaan loser memang ada.
1st week aku bersemangat mahu buat master di upnm. 2nd week, bos lama menggoyah kan iman aku dgn tawaran lumayan. 3rd week mode raya cina menular. dan iman aku kembali kuat memilih upnm..
so, jom study! buat bom kite? hehe

What?

urgh...apa yang kita makan saudara saudara? video ini maybe tunjuk realiti kat negara omputih tu.. tapi kat malaysia pon mesti lebih kurang je.. urgh urgh

Entri berbau touching.

Image
Lima bulan. rasa yang aku ingat, manis.
"kucing GBS" thanks korang, suka gila!

Pelangi petang Tronoh

♥♥♥ bye² UTP!

Bersenam di petang hari~ lalala~

Image
wah seronok gile main Picnik nih!!! yeeeehah!!!!
p.s. aku dedikasi post nih untuk ijah..hensem kan Ijah!!! hehe