Posts

Showing posts from October, 2010

500 kilometer !!!

menangkap demam lagi.
sekarang tak boleh kena hujan sikit, serta merta je demam.
oh!

Hari ni hari lahir Sarah B. yang ke-23.
Sarah kata kali terakhir dia dapat kek birthday masa form 5.
Ok, jom beli kek satu malam ni.
(dah beli dah pun. hehe)

Hari ni sangat panjang buat aku yang demam ni.
Datang awal ke lab, lepas hantar Sarah B pergi kerja.
Dalam jam 11 pagi dapat panggilan kecemasan dari Akmaliah.
Mak kepada Fairus masuk wad kecemasan tiba tiba.
Aku blurr dan terkejut, tapi Akma minta teman dia hantar Fairus pulang ke Manjung.
Aku ikut kan je, tanggungjawab sosial kan :).

So, 11:30 am bertolak ke Manjung dan tiba jam 3pm.
Lega melihat mak Fairus dah keluar wad kecemasan, kami makan dan solat.
Buru buru pulang semula ke KL.
Jam 7 petang sudah di Bangsar.
yeeehaww..
what a day~~

Moga mak Fairus banyak kan berehat, dan get well soon.
dan Fairus sekeluarga dalam keadaan yang ceria semula.
:)
Amin~

p.s perjalanan kami pergi balik lebih kurang 500km. wow! :D:D

Abang abang feveret aku.

Image
Bersiaran dari Low Dimensional Material Research Centre, Physics Dept.

Tapi apa yang banyak aku buat hari ini, takde lah low dimensional sangat.
Layan Linkin Park je sepam.
hehe.
.
.
.
Susah nak cakap.
Perasaan dia,, kalau layan LP ni memang...
ah, memang susah nak cakap lah..
mesti jatuh cinta lah tiap kali pon.

Cume, album dia baru ni aku tak beli lah. aku download je..keh3 tak dapat la poster ke car sticker ke macam selalu selalu..dan, soalan nye sekarang, sebab apa sejak dulu pun diorang ni sentiasa boleh ada tempat kat pemain lagu aku dan hati aku? sebab apa?


yeah. sebab gabungan abang dua orang ni!!  Mike Shinoda & Chester Bennington



sorang macam gila. sorang macam baik. sweet kan? hehe
Nice eyh, rambut abang Mike? hehe..Oh ye, abang Brad belakang tu pon I suke jugak.

Rancangan Terbaik.

Kita biasa dengar orang cakap,
"If we fail to plan, we plan to fail"
Ye betul lah tu, hidup mesti ada perancangan. Cuma, dalam minggu ni aku ternampak sesuatu; di mana masalah jadi bila perancangan kita tu dibuat terlalu detail dan kita tak beri langsung ruang untuk 'Perancang Terbaik'. Bila terjadi ini, kita mulalah jadi terlalu tertekan bila segala apa yang dirancang tak menjadi, or not according to plan. 
Jadi, longgar longgar kan sedikit diri dari terlalu fokus or terlalu yakin dengan perancangan kita. Kita merancang, Allah merancang. Yakinlah rancangan Allah yang terbaik buat kita. Wa Allahu a'lam.
p.s. Cuma masalah sekarang ni, apa perancangan aku? Takkan nak plan to fail kot?? wake up Hajar B!

Urgh.

bersalah dan kesal

bersalah pada manusia.

kesal dengan manusia lain.

bodoh.

Diari gades gades.

Hari ni nak buat blog ala ala diari.  Baru lah gades.. hik hik hik. okayy, mari mula.
11:30 a.m. Hari ni hari ketiga bekerja keras kat lab (Betul ni, memang keras wo). Hari ni nak run UV Vis, PL and Profiler meter pulak. Semalam tak sempat, sebab kaki dah nak tercopot, mata pon dah terkebil kebil buat I-V measurement. Walaupun hasil masih tak menyala (luminance < 1) oh my so-called OLED, tapi tak mengape, I-V makin bagus..kudos la sikit sikit. :)
Hehe. (gelak macam Maisarah Rashid)
Selain sibuk sibuk hal coumarin dari Poland tu, kami ada research baru nak propose,,
jeng..jeng..jeng..
"ZINC OXIDE (ZnO) !!"
hahaha aku memang xleh lari dari ZnO ni. Ia ada di mana mana. Masa jadi RA kat pasum dulu, ZnO adalah sebagai nanofiller. Di UTP pula, semua sibuk synthesize ZnO nak buat nano particle dalam bentuk powder. And now, kami nak buat ZnO thin film as transparent conductive oxide (TCO) gantikan ITO yang rata rata digunakan dalam aplikasi OLED dan organic solar cell. Harap harap berjaya.…

Bagi peluang, percaya diri

Image
Permulaan hari yang teruk.
Astaghafirullah.


Tak apa, yang penting kita kene betul kan kesilapan kita.
Harap harap jangan ulang lagi..**pray really² hard**


Jadi hari ini, mari menjadi sakaii, siapkan kerja tertangguh seumur hidup.
and dont forget to prioritize, Hajar B.

"Go Hajar B!!!" (Babytard. cuteness!)