Sunday, August 30, 2009

Tenang, kembali ke kampung halaman.

Nasib kita siapa yang tahu kan..

aku betul betul bingung, namun sangat bersyukurr.

dalam masa 2 hari dan langsung tak dijangka...aku dah kerja kat UTP.jadi RO.

dan kali ini aku lebih semangat.
sekarang, simulation kembali.
menggunakan MATLAB lagi..
tapi bidang Seabed Logging pule,,(still related to layers and flow.sikit2 la kait ngn OLED dulu)

kalian, please pray for me.
All the best.

untuk kalian juga, selamat berjaya!

p.s. rakan rakan geologist, bisa lah kira nye memberi tunjuk ajar?

Wednesday, August 26, 2009

Sama tak sempurna

menjadi manusia itu memang penuh dengan kekurangan.
kau, aku, dia dan mereka. semua ada kekurangan..
kita semua sama.

jadi, mengapalah membuang masa memandang keburukan sahaja.
marilah menikmati keindahan yang ada pada setiap satu makhluk.
semoga hati hati kita semua menjadi indah juga.
inshaAllah.

p.s. maaf kan aku kerana segala kekurangan aku, juga maafkan aku bila hanya memandang keburukkan kamu.maaf.

Sunday, August 23, 2009

Menagih lempangan agak nye

dah masuk 3 ramadhan,
aku masih di kg Gajah.

...

tolong lempang aku, weih.
ape pasal masa depan aku nih masih kabur kabur?
buat la decision Hajarr!!!!

...

dah 3 bulan kat asasi,
aku dah makin selesa ngn Dr Sabirin,
aku nak sambung master. betul.

p.s. tolong aku buat proposal dan cari duit.

Saturday, August 15, 2009

Abaikan, dunia. Aku hanya meluah.

she is
fun to be with.
sweet.
care.
honest.

but i hate one thing,
touching any issue bout her S.
she will be extra sensitive..

sorry..i never hate your S.
but a lil disappointment, babe.

p.s. i still love you.

Wednesday, August 12, 2009

Mahu lari dari dunia atau diri sendiri?

hari ini perasaan jom-pergi-tempat-lain datang lagi.

aku terlalu muak dengan sekeliling aku.
aku mahu ke tempat yang aku tak lihat mereka yang biasa aku lihat.
aku muak
aku muak
aku muak.

dunia, aku tak salahkan kamu.
tapi cuma muak dengan manusia seperti aku.

Saturday, August 01, 2009

Berhenti kamu.


Dalam aku, ada kejahatan merebak.

Dibiar aku,
menjadi pembenci hari hari.

Dibiar aku,
menjadi 'monster' suatu hari nanti.


Hentikan aku, tolong.
Aku mahu jadi,
'Sweet-Hajar'


p.s sweet kan, aku? yeah.

Perkara tak penting

I finally had registered for PhD last September. Tak buat LED, maybe HEMT. I don't know on silicon for sure. It has been about 7 to ...