Posts

Showing posts from September, 2010

Bila engkau jauh~

Lagu bulan ini adalah dari Shannon Shah...


Sedapnya hati tidak jemu Tak sabar bermanja Hanya sehari tak bertemu Macam selamanya Rindukan tawamu Yang menyegarkanku
Aku tersiksa dengan sendu Bila engkau jauh Bila terasa sentuhanmu Aku terus sembuh
Aku bermimpi Riang terbang Pagi sampai senja Cinta dihati
Sudah kembang Untuk engkau saja Tidur atau jaga Rindu sentiasa
Aku tersiksa dengan sendu Bila engkau jauh Bila terasa sentuhanmu Aku terus sembuh
Aku tak pernah bercinta Sampai terbalik seluruh duniaku Hanya satu yang kupinta Jangan tinggalkan daku
Aku merayu oh kekasih Belailah hatiku Bilaku layu lagi sedih Curahlah kasihmu Kau dakaplah aku Sembuhkan piluku
Aku tersiksa dengan sendu Bila engkau jauh Bila terasa sentuhanmu Aku terus sembuh
Jika kau rasa sepertiku Bila aku jauh Biarlah dua jadi satu Bersama selalu Hanya kau dan aku

comel kan lagu ni?
pengaruh rakan tak sebaya lagi.

Hidup penuh alasan

demam datang lagi.
kesan khas bila beraya sakan.

aku syak Saipul Fakir ada kasi taruk ubat dalam minuman sarsi kat rumah dia. aku dan Maisarah Rashid terus demam ni.

sepatutnye busy dengan kerja.
bila begini jadinye, tak sempat la nak hantar abstract.

ok, alasan.

Mempersetan kata hati.

Bagaimana kalau? 
Langkah tersalah lagi..
tapi, tak salah mencuba bukan? 
well, I have nothing to lose.
Lets do this!


Oh, btw been a while saya sudah hilang napsu nak memblog.
tapi mengenang target nak kasi at least 8 post sebulan.
singgah sebentar lah di sini.


tambah lagi sepatutnya saya semakin busy.
saya nak join mpsgc (konferen). saje nak cube try masuk poster..
oh oh..dateline hantar abstract 30hb..oh oh!

Spirit anak muda makin menurun.

Lately I am too lazy reading blogs.I just watch vlogs. Nak mengeja pun malas kan. Tak senunuh. hehe.
I would say that tahun ni punya raya better than last year. good quality time spent with me fam. no more dayss of hanging out wit friends, beraya sakan and open houses. mungkin tahun ini adalah titik tolak kehidupan muda dah mula nak slow sikit. well, that is what I think.
Tonight is Syawal 10th. 10 days after Ramadhan.. Oh, let see how our last Ramadhan had trained us.. Chaiyok2!

Support la sikit

saintis adalah cita cita aku masa sekolah rendah. study di UTP adalah cita cita aku masa tingkatan 5.
sekarang, aku berdoa cita cita aku masa tingkatan 3 pun tercapai. may take few years, may face lots lots of ups and downs, but I'll try my best. Ganbate neh!!

In case you're bored of monologues, just close the tab.

Image
Masjid Tengku Kelana Jaya Putra (2 kali terawih kat sini. best!)
suasana dah mula sunyi. ramadhan berbaki dalam tiga hari.
bermula nya ramadhan, aku memang bersemangat.. Namun semangat sikit sikit luntur mula tiba masa wanita. dan semua nya diteruskan dengan alasan.
sampai kadang susah nak percaya kalau aku boleh berubah jadi lebih baik. mengenangkan Allah takkan mengubah nasib aku sehingga aku berusaha mengubah, aku mempunyai rasa kecewa yang teramat terhadap diri sendiri. sejak malam semalam, aku terus bertanya tanya; "apa perkara bagus aku dah buat dengan hidup aku?"
Namun syukurlah aku masih manusia yang normal boleh menghisab diri lagi. Moga Allah tetapkan hati aku berpegang teguh pada taliNya dan tidak dibolak balikkan hati. Diselamatkan dari rasa angkuh dan ego. Juga dari inferiority complex. amin~~ =)

Tahu tapi lupa.

Image
kita tahu, tapi kita selalunya lupa. kita akan mati juga satu hari dan ia semakin hampir.

apa kita telah menjaga amanah anggota deria dari Allah sebaik nya?
mohon Astaghafirullahal'adzim.