Posts

Showing posts from April, 2010

Senti Mental Ness

Image
I am very much contented with my life. Alhamdulillah, praise to Allah. He give me a beautiful family to be born into.
hari ni rasa nak senti senti, ini untuk orang tua ku.
mak ku yang supporting, Miskiah Y. sejak kecil mak adalah hero ku. dia selalu ada jawapan untuk setiap persoalan aku.
bapak ku, Basri B. ini orang yang selalu bawak senyuman dan hilai tawa dalam family. cerita boring pun, kalau ayah yang cerita, mesti jadi best.
dugaan aku, bila semua nye terlalu selesa. aku takut akan perubahan. yang mungkin akan merubah semua keselesaan yg sederhana ni.
namun syukur, punya adik seperti Sarah B, selalu saling memperingati. akan aku ingat pesanan nya tentang bersangka baik terhadap Allah. moga kita dikurniakan lebih banyak lagi kebaikan.
amin~
kesayangan saya~

Lets re-form!

apa nak jadi lah dengan blog aku ni?macam takde masa depan je.. macam tak banyak bawa kebaikan je..
ok, aku berazam nak buat satu lagi blog, atau pun buat reformasi blog ni je. kasi lebih bermakna, yang boleh tabur bakti sikit. share ilmu ke, cerita yg ada tauladan ke..
jadi, Goodluck to me. Hajar B!!

Jadi kuat.

penat. aku mencari impian aku, aku cube ingat ingat kan.. ade 2:
satu, aku nak ada kompeni percetakan. kedua, aku teringin nak jadi social worker.
cume dua dua ni menyimpang sikit dari arus perdana aku. aku kene kuatkan mental emosi aku dulu.
kalian doakan aku yerr. seiring dengan doa aku. amin~

Scrapping Crap

Image
crap crap scrap, ni masa jadi RA kat pasum. boring. and hesitation overwhelm.


:)

Fitrah insan.

Fitrah insan itu mencari Tuhannya..Ada satu lagu, Aku dengar dari radio online di blog Sarah, memang menangkap:

Hamza Robertson - Morning Prayer There is a reason why to Allah we pray
In the morning on every day
It’s a meeting and we must not be late
If we want to have peace we must obey and prayCHORUS:
There is no better feeling
Than when we pray on time
And we know the rest of our days
Will work out just fine
So we must work hard and wake up before sunrise
So we can leave our homes with the blessings of AllahIdha hafadhta ‘alal salah
Hayatuka tumla’ baraka
Idha hafadhta ‘alal salah
Tanal ridhaa’ Allah
If you maintained your prayers
Your life will be filled with blessings
If you prayed on time
Allah will be pleased with youNo excuses of why you cannot pray
Coz we need him on everyday
So don’t tell me just why you turned up late
If we want to have peace we must obey and prayCHORUSIdha hafadhta ‘alal salah
Hayatuka tumla’ baraka
Idha hafadhta ‘alal salah
Tanal ridhaa’ Allah
If you maintained your prayers
Your li…

Ikou yo!!

Jadi manusia tu, banyak cacat cela nya.Tapi kita selalu belum terlambat untuk memperbetulkan.
Ayuh.
Kadang jatuh, kadang bangkit. biasalah. Yang penting, jangan jemu mencuba lagi.
Ikou yo!!

As if life is an anime. Now NANA

Image
Sebelum ni, waktu aku jadi Yamada, aku cari cari Rika. semalam aku sudah tahu siapa Rika. Kalau aku jadi lelaki, 'Rika' bukanlah pilihan pilihan aku. one word: BORRRING~
Sudahlah, aku boring lah cerita Honey and Clover. Slow nak mati, ending pun entah apa apa. Aku berhentilah jadi Yamada.
Sekarang aku mahu jadi Nana Osaki \m/Rock Star! yeehu! Pastu jumpa Nana Komatsu yang cute and adorable.
From left: Nana Komatsu, Nana Osaki
Haha sebenarnya, cerita Nana ni pon bosan juga. Ape pasal aku suke tengok cerita cerita bosan?? Owh, life aku fun sangat, kadang2 nak rasa bosan gak. lol.
p.s: Nana aku amek versi filem la ek. Anime dia aku tak tengok lagi. hihi

Peperangan sudah bermula lagi.

sudah 4 hari bermusafir di kota lumpur.dalam daerah UM. Mahu buat research proposal dengan konsentrasi.
Penat. Marah. dan pelbagai perasaan negatif yang lain pun menyelubungi. Pendek kata, peperangan sudah bermula. Peperangan dengan diri sendiri.
Kenapa orang lain buat, nampak senang je?? Kenapa aku susah sangat? Aku rasa, aku nih takdelah bengap sangat. tapi, kenapa research proposal aku tak siap siap???? Aku penat!!!! Aku takde buat benda lain, selain menelaah!!!!!!!! tapi still tak siap siap.
Namun, aku tabahkan saje memujuk diri.. aku bukan macam orang lain. aku mungkin lambat sikit. pelahan pelahan kayuh Hajar! GO!!
p.s.: alahai, lagi pon research orang lain tu senang kot. aku punye susah! *sedapkan hati*