Posts

Showing posts from February, 2011

Eh, Februari dah sampai hujung?

Image
Tempoh-tempoh stabil adalah seperti sekarang dari segi mental emosi. Emosi stabil mengundang selera makan yang membuak-buak. Astaghfirullah nafsu nafsu. Pelik nya, mereka mereka kata aku makin susut. What? Macam tipu. Tapi tak apelah, susah nak puaskan hati semua orang. Dan semua orang tu hanyalah aku :P
February sure a quick month and hectic too. Today is the last day of it. Boss merencana yang aku perlu hantar salinan lembut (softcopy) brosur penyelidikan sebelum March. So, ada cukup jari tak nak kira berapa jam lagi? Hehe. Namun aku terus bertenang. Bertenang. Bertenang.
Ragib cakap, kalau nak tenang+senang ada satu tips, bayangkan muke mak ayah kite.. hehe. Disebabkan aku pun sudah masuk 4 minggu tak balik rumah, terpaksalah korek korek gambar dalam cakera keras.
Let see...
TADAA..
Ok, semangat!! Oh, dan di kesempatan ini saya nak mengucapkan Good Luck buat kawan cute saya Nor Ahya Hasan..moga minggu² ini berjalan lancar. "Buat sampai habis, Ahya!!"
psstt:  viva viva viva

Mak selalu the Best!

Sekarang saya jarang telefon mak saya.
Sebab mak saya pun selalu online fesbuk.
Chatting dengan mak hari hari.
Hari ni mak sembang panjang hal masa depan dan jodoh.
Mak saya memang orang terpaling rasional dan praktikal dalam hidup saya.
Oh, dah rindu.
T_T

(Baru 8 hari tak jumpa)

Bertabah Hajar B!!!

"..kerana kesedihan pun ternyata hanya sementara"

Semangat tak agak nya bila semua yang kita buat tak menjadi? :(
Apa yang kita harap harap masih tak kesampaian.. :(
Apa mungkin usaha masih belum cukup? 
Atau kita mudah menyerah bila halangan datang?


Steady Hajar B.
Layan lagu dulu..



Apa yang kau takutkan
Dengan semua ini
Bukankah kesedihan
Sering kita alami
Keadaan ini
Buat kita terbiasa Dengarkan ku bicara
Teruslah bermimpi
Walau kenyataannya jauh berbeda
Teruslah bermimpi
Jangan berhenti Percayalah
Lelah ini hanya sebentar saja
Jangan menyerah
Walaupun tak mudah meraihnya Menghentikan pikiran dengan mata terpejam
Menunggu malam bisa hapus kenyataan
Biar saja mimpi jauh membawa kita Tetap tersenyumlah Biar semakin mudah
Karena kesedihan pun
Ternyata hanya sementara pokoknya, JANGAN MENYERAH!!

Ketakutan Aku

Sabtu kemarin, mungkin aku terlalu mengikut kan perasaan.
Dan aku masih lagi fikirkan mimpi buruk tu.
Hehe.

Fikir fikir, mungkin ini bukan mimpi buruk.
Mungkin ini satu ketakutan aku.
Aku perlu atasi ketakutan aku.
Aku kena kembalikan maruah aku.
Aku tak perlu lari.

Hehe
Ada macam rasa poyo sikit.