Posts

Showing posts from December, 2008

Pengalaman saya menempuh mati.

malam semalam aku mimpi.
aku dekat satu mall, mall itu dalam satu kawasan tahanan tentera.

tiba tiba entah apa yang aku kejarkan,
aku berlari, lari lari.
sampai kat luar, aku lari lagi..tak tahu lah ape yang aku cari sebenarnya.

pastu tetiba sampai kat zon bahaya.
kawasan musuh. aku lari lebih laju.
tapi aku tak dapat elak.
aku di tembak dari belakang..
tembus ke badan. sakit woo0.sakit gile

aku dah tau dah saat tu. yang aku about to mati.
ye, benar aku mati.
aku mengucap kalimah syahadah sekuat hati.
dan terus meyakin kan aku yg ia nya tak benar.
aku yakin kan diri aku semua nih pasti mimpi.

mujur aku akhir nya terjaga.
7.45am???
damn! subuh gajah lagi aku hari nih..

p.s: bayang kan kalau aku betul2 mati...huuu serem nye.

Untuk Degree aku yang berbaki 11jam..

semua orang tengah pening.
nak up pointer..
nak up. biar dapat scholar smbg master.
aku rasa kalau aku nk up..aku kene extend (lagi?..duuh).

so, aku pikir tak payah lah.
sebab aku bukan nak smbg master terus.
mungkin aku kene ikut jalan jauh kot.
Kerja dulu, cari duit bayar hutang. Baru sambung.
tak kesah.

orang ikut jalan dekat, boleh jimat masa..
orang ikut jalan jauh, kumpul pengalaman..

semua boleh buat pilihan.
silakan.

Teringat satu sms aku baca kat enset mak aku...

What ails the modern man?

A sage then answer,
"They lose their health chasing money, then lose their money restore their health,by thinking materially about their future, they forget the present. such that they live neither for present nor for future.They live as they will never and they die as they never live"

bawak2 le pikir..
kadang2 terkena, kadang2 tak..kadang2 mungkin akan.

teringat pule tagline cikgu rodi;kawan bapak aku
"Dunie semue tu.."**loghat perak tengah diperlukan disini**
Ade betul nye jugak.
Kadang2 ralit sangat kejor dunia, manusia ni lupe pulak ade alam lain pulak lepas nih..

dan satu manusia tu adalah aku.