Friday, February 08, 2008

semangat Jahitan~wo0h0o!

aahaha
tahun bru cina,tapi cam xcuti pon..
(gatal pi blik lmbat)..
memandang kan sem nih aku amek ko-k,
aku telah pilih asas jahitan tradisional yer..
and aku adalah sgt poyo skali kerana di waktu cuti,aku telah bertarget utk mnjahit baju kurung!
ahaha begitu bersemangat.

aku slalu pikir, there so much things that i can do with my own hand.
jadi buat pe buang masa,mari mencoba..mane tau ade bakat.

mule2 igt,takkan lah susah sgt kan,potong je kain tu,tekan jela mesin jahit..betul tak?
tapi,setelah melalui nyerr saya takkan kate ia terlalu senang ye rakan2..
(urghh..mau meng-upload gambr tp cnnection trlalu slow)
cube lagi lain kali je.

okey,mari sambung..
setelah bertungkus lumus plus minus nasehat emak juge cdgn2 nye...
aku berjaya mencantum kan semua pieces..haha
huuh.(thanx yerr mak..mluang kan mase dan tenaga juga)
woo..the hardest and trickiest part adalah ketika mau mnyambung kan kekek..perghh mmg need tons of kesabaran,kecekalan,juga semangat yg kental you~

jadi setelah siap aku melihat hasil secara total yerr..sangat 'ek eleh' ye.keciwa sayerr...semua nye senget benget, pesak sebelah terbesor(aku lupe potong ikut basi.haha), leher terlebih potong..kekek jgn cakap aa, dah herot-berot nyerr..lari alignment lengan semua.kesimpulan=total disaster.

Oh God..sedih 9x.penat..
tapi mngenang kan dis is my vry first try.not so bad la babe ahaha.lalu aku pikir,'ala tu mesti mesin jahit punyerr pasal.sukerr nak wat hal tyme2 aku kat kritikal moment.(aah mesin la yg salah).kalau aku jahit by hand sure perghh punyerr la. i'm gifted okeh'~haha mau sedap kan ati lerr tuh, watever hajar.ko jahit le gune tgn,tgk bape lame bleyh siap..

ehhehe, sebenarnye kan baju tu blom siap lagi pon tyme aku tulis nih.last touch blom lg, jahit sembat semuerr blom.pastu lagi mau angan2 xnak anto jahit tepi,mau jahit gunerr tgn jerr..kiterr tgk la eyh bile siap nyerr.
hmmm...
(sedeyh xdpt nak upload gmbar skali.lembab le pkai dial-up neh)
ok kawan, mau berenti sini sajer..
cam biaser,".. jom gi tempat lain pulak!"

Sunday, February 03, 2008

whoa..1st Entry~

actually, there is nothing i wish i could write rite now..
pluss i'm not kind of writer or a good story-teller..
.
.
.
Akhir2 ini, selalu aku kecelaruan.
aku hilang kepercayaan pada org sekeliling.
aku kehilangan diri aku.
aku melihat..dan aku nampak.
aku nampak : tiada kebenaran~aku tak nampak (??wateverla..)
ini keadaan atau fasa yg tidak menarik dalam hidup aku.
melihat sesuatu dari segala sudut yang tak baik.aku benci itu.
tapi aku percaya yg hidup selalu berputar.and,i will get through this phase..and find me again, and create the 'mahmudah' in me.insya Allah.
as i believe life is a putaran,sure i believe in karma too.
or in islamic says percaya qada' n qadar.
jadi as long as we do good to people, pasti kita akan dapat yg baik2 juga.
kalau bukan dari org2 yg kamu buat kebaikan,tentulah dari Allah sendiri.
dan jika kita terasa susah dgn segala sesuatu yg menimpa..sentiasalah percaya
ia bukan selamanya..kerana setiap kesusahan, diciptakan bersama kelapangan.
it's a promise from God..
and always sesusah mana pun dugaan,jgn bimbang..we'll get through it.
Tidaklah Tuhan menguji kita dgn perkara2 yg tak mampu kita menanggung nye.
so, chill out.jangan bersedih..La tahzan,neh..
Hee..now i feel much better.
memujuk diri sendiri..dan mungkin utk kamu juga.

untuk kali ini.sampai jumpa lain hari~~
..jom pergi tempat lain!

Perkara tak penting

I finally had registered for PhD last September. Tak buat LED, maybe HEMT. I don't know on silicon for sure. It has been about 7 to ...