Posts

Showing posts from February, 2008

semangat Jahitan~wo0h0o!

aahahatahun bru cina,tapi cam xcuti pon.. (gatal pi blik lmbat).. memandang kan sem nih aku amek ko-k, aku telah pilih asas jahitan tradisional yer.. and aku adalah sgt poyo skali kerana di waktu cuti,aku telah bertarget utk mnjahit baju kurung! ahaha begitu bersemangat.
aku slalu pikir, there so much things that i can do with my own hand. jadi buat pe buang masa,mari mencoba..mane tau ade bakat.
mule2 igt,takkan lah susah sgt kan,potong je kain tu,tekan jela mesin jahit..betul tak? tapi,setelah melalui nyerr saya takkan kate ia terlalu senang ye rakan2.. (urghh..mau meng-upload gambr tp cnnection trlalu slow) cube lagi lain kali je.
okey,mari sambung.. setelah bertungkus lumus plus minus nasehat emak juge cdgn2 nye... aku berjaya mencantum kan semua pieces..haha huuh.(thanx yerr mak..mluang kan mase dan tenaga juga)
woo..the hardest and trickiest part adalah ketika mau mnyambung kan kekek..perghh mmg need tons of kesabaran,kecekalan,juga semangat yg kental you~

jadi setelah siap aku melihat hasil sec…

whoa..1st Entry~

actually, there is nothing i wish i could write rite now..pluss i'm not kind of writer or a good story-teller.. . . .
Akhir2 ini, selalu aku kecelaruan. aku hilang kepercayaan pada org sekeliling. aku kehilangan diri aku. aku melihat..dan aku nampak. aku nampak : tiada kebenaran~aku tak nampak (??wateverla..) ini keadaan atau fasa yg tidak menarik dalam hidup aku. melihat sesuatu dari segala sudut yang tak baik.aku benci itu. tapi aku percaya yg hidup selalu berputar.and,i will get through this phase..and find me again, and create the 'mahmudah' in me.insya Allah. as i believe life is a putaran,sure i believe in karma too. or in islamic says percaya qada' n qadar. jadi as long as we do good to people, pasti kita akan dapat yg baik2 juga. kalau bukan dari org2 yg kamu buat kebaikan,tentulah dari Allah sendiri. dan jika kita terasa susah dgn segala sesuatu yg menimpa..sentiasalah percaya ia bukan selamanya..kerana setiap kesusahan, diciptakan bersama kelapangan. it's a promise from Go…