Posts

Showing posts from December, 2010

Komunikasi pelik. Seni halus?

Banyak sangat benda yang kita cuba sedaya upaya untuk faham tapi kita still tak faham-faham. Contohnya, Adam Kasturi


Cuba kau orang cuba tengok. Lepas tu kasitau aku, apa cerita dia?

p.s. dekat nak tiga tahun, aku masih tak jumpa maksud dia apa.

Hey jangan nak 'patah hati' sangat

Petang Jumaat, mak dan bapak datang.
Mereka bawak semua adik adik bersama.
Datang ke rumah saya di Kelana Jaya.
Happy rasanya, walau pun bergegarr jugak la kan.

Hehe.

Minggu lepas punya mood macam roller coaster.
Pening dibuatnya. Harap harap tak bersambung ke minggu ni.
Boleh gila wo.

ok, jom nyanyi sikit lagu feveret minggu ni,

"patah hati, jangan terdampar sepi, jangan tersungkur mati,
 patah hati, jangan leburkan mimpi, jangan memakan diri"


"bukankah Tuhan ciptakan malam buat beradu menanti siang,
 bukankah Tuhan titiskan hujan menanti limpah kemarau panjang"


(Saujana - Patah hati)


p.s. Jangan Menyerah masih feveret gak ;;)

Eleventh year of Najihah B.Happy Birthday!!

Image
SELAMAT HARI LAHIR yang ke-11 buat adik bongsu saya, Siti Nur Najihah !!!


Jiha, banyakkan bersabar ye..jadi anak bongsu memang selalu kena kondem. :P Nak kek perencah apa kali ni? hehe :)

oh, adik saya dah besar! T_T (touching)

Tahun Hijrah dan Playlist

Salam Ma'al Hijrah 1432H !! Laju betul ye.
Di malam yg bising ini (flat sebelah NKVE, biasala bising), lagu lagu Hijrah, Kekasih (Nowseeheart) betul betul masuk mood. Playlist berputar lagi mainkan aku lagu Saifullah, Kesaksian (Brothers). Membawa aku masih dalam mood kebangkitan Islam. Serius aku selalu berkobar kobar mengenangkan zaman kebangkitan. Dan serius aku selalu berharap dapat mengembara dan pergi ke zaman itu. Untuk merasakannya sendiri. :( 
Namun lagu Patah Hati (Saujana), Jangan Menyerah (D' Massiv) bawa aku kembali ke dunia yang nyata. Menyedarkan aku perlu bersyukur tak kira apa pun. Untuk tambah dos lebih tenang Qasidah dari Muhammad alHussayn, Maula ya dan 'Araftuka melengkapkan list. Maka berputar terus satu pusingan..kalau tak cukup, tambah satu pusingan lagi dan lagi dan lagi.
Ye kawan kawan memang dari playlist lagu memainkan mood..atau terbalik? Memang permainan mood menentukan playlist kita? Ouh never mind, I'd say they both play their part. Plays re…

Yeah baby, jangan menyerah..

bila mana aku selalu berasa terkebawah dan jatuh (down),aku sedaya upaya memujuk aku dengan lagu ini..
enjoy everyone~
Jangan Menyerah.
tak ada manusia
yang terlahir sempurna
jangan kau sesali
segala yang telah terjadi

kita pasti pernah
dapatkan cobaan yang berat
seakan hidup ini
tak ada artinya lagi
syukuri apa yang ada
hidup adalah anugerah
tetap jalani hidup ini
melakukan yang terbaik tak ada manusia
yang terlahir sempurna
jangan kau sesali
segala yang telah terjadi
Tuhan pasti kan menunjukkan
kebesaran dan kuasanya
bagi hambanya yang sabar
dan tak kenal putus asa