Tuesday, April 24, 2012

In Korat again

Hari ini hari ke-9 aku di Korat, Thailand.
Dan ada lagi 7 hari.
Bertabah!

Syukur alhamdulillah shift malam dah berakhir, dan mulai hari ini, shift siang bermula. Penat gak shift malam kat lab asyik sleepwalking je haha. Well, sepanjang kat sini banyak naik turun gak dia punya semangat. Sekejap happily learning, sekejap lagi tension penat or result tak best. Merengus2 sebab bukan sampel sendiri pun ada. hehe macam macam.

Ketua kami pula, Dr Thomas. Dia ni lulusan Oxford. Kalau kat lab dia serius jela buat kerja (tapi kami slalu nampak dia asyik baca 9gag je pon) dan kalau dia tanya tanya pasal pengetahuan research kami, berdebar debar gak nak jawab. Rasa macam kena viva. hehe. Tapi kalau time makan dan mood dia ok, ini lebih cemas lagi. Sebab dia suka bercerita. Pasal family dia, pasal tattoo, arak, bola, life dia dan baaanyak lagi. Dan dia akan bercerita macam tak nak berhenti. Well, rasa macam dah pergi England kejap. Oh ye, Dr Thomas ni english dan baru 28. Bila dengar cerita dia, kau akan rasa macam tengok cerita orang putih yang biasa kau tengok kat tv. Well malam tadi sampai 1015pm, barulah berhenti dia bercerita. Kafe hotel ni pon da tutup. ayoyo, layan jela.

Haih, bila lah boleh balik Malaysia ni. Dah banyak boring gak ni, walaupun orang thai ni banyak comel comel. Tapi orang-orang Malaysia yang busuk busuk gak yang aku rindu. Aku dah miss Naim punya konvo. Dan this weekend will be missing one of my good friend wedding, Cikgu Awien! Well, again aku berharap supaya aku belajar banyak benda di sini. Ok tu ja. Terima kasih sudi bace. hehe

Perkara tak penting

I finally had registered for PhD last September. Tak buat LED, maybe HEMT. I don't know on silicon for sure. It has been about 7 to ...