Posts

Showing posts from August, 2010

Apa aku juga kawan yang baik?

Image
kawan ada banyak. tambah tambah tengah happy. memang banyak.
tapi, kawan yang selalu dalam hati, adalah kawan yang baik. define baik? baik sebagai manusia.
bila senang, sama2 share. bila susah, sama2 tolong. bila lupa, sama2 kasi ingat. bila salah, sama2 kasi betul. bila betul, betul lah. apa nak lagi..
Well, syukur Tuhan, aku ada baaanyaaakkk kawan yang baik, subhanallah dan alhamdulillah.

oh ya, semalam aku berbuka bersama GBS. alang alang aku ada, kami langsung sambut birthday kak Poppy yang sepatutnya Jumaat ni. hehe :D

Selamat Hari Kebangsaan Esok.

Image
Hidup memang selalu tiba tiba. Semalam tiba tiba aku nak teringat zaman kunak kunak, suka main game.
Selain suka main strategy game macam Red Alert, Star Craft, Warcraft dan kejadah yang seerti dengannya, aku juga gemar main game jenis fighting game one to one combat. Paling into tentulah King of Fighter (KOF). Tahun berapa, version ape, aku tak peduli sangat, yang penting aku lawan sampai habis..hehe.
Cerita pasal KOF, watak paling aku minat adalah Yagami Iori. Dia ni macam mental/psycho sikit (aku ade jugak baca komik dia sikit sikit.hehe) tu pasal aku suka. Kalau orang mental bawak berlawan memang syiok la kan..Selain Iori, aku tak gemar sangat pilih karekter lelaki. Aku rasa otot diorang banyak sangat, berat aku nak kontrol. Iori lainlah dia tak berapa nak berketul ketul.
Karekter karekter feveret.
Beralih ke karekter wanita wanita. Peh banyak gak yang aku suka. Ada dalam 5 orang; Leona, King, Whip, Kasumi dan Vanessa. Semua berciri maskulin. Ahaks! dan semua ada kelebihan masing masin…

Sang Pemimpi!!

Image
Setelah Laskar Pelangi, adalah Sang Pemimpi. baguuuus sekali filemnya. pasti buat kamu berani bermimpi lagi :)
Sang Pemimpi~
Kalau Laskar Pelangi kegemaran aku adalah Mahar, untuk Sang Pemimpi tentulah Arai! hehe. Mujur watak Arai versi dewasa (Ariel Peterporn) tak sampai 10 menit pon kalau tak mesti hilang sikit mood..(sorry, jadi bias hehe)
Mahar (Laskar Pelangi)
Arai
Jimbron, Arai dan Ikal
Seman Said Harun. "Ayah juara satu seluruh dunia"-Ikal
Some of kata kata:
"hai adik cantik, sudilah kau bagi bahagia dengan senyum sedikit ke abang" -Arai (mengurat Zakiah Nurmala)
"Kalau dak punya mimpi dan harapan, orang-orang macam kita akan mati, kal"-Arai (disaat semangat Ikal jatuh)
**nada Belitong ye kalian~ ;)

Don't make it hard for yourself.

I found this while browsing through facebook. Odie shared the vid of it with lyrics. agak menangkap, here it is then from Natasha Bedingfield - Happy,
Ooh.. Oooooohhh. Landlords Knocking at my door cussing me out Got laid off my job the night before Can’t figure how I’m gonna fix tomorrow away If today’s still a mess Can u tell me what’s the point man, It all seems meaningless I wish that I could step away and breathe This world’s trying to swallow me Clear away the clouds inside my head
[Chorus:] Someone just tell me That it’s ok now What are you worried about
Got my dreams, got my life, got my love Got my friends got the sunshine above Why am I making this hard on myself When there’s so many beautiful reasons I have to be happy
People lie, people hide, people cry, people fight
And they don’t know why If fear is all that we should fear Then what are we so afraid of Cause fear is only in our heads
Someone please say...
Any day ill go bad thinking bad Everyone is against me and the world wants to fight me Prepari…

3 jam.

jreng jreng jrengggg...lalala...
semalam saya jumpa chef Annaz! makan kat Pannaz, berbuka puasa bersama Fairus, Akma dan Wani (orang kuat Sime Darby). Tapi saya tak boleh lepak lama lama dengan diorang.
Hari ini, jam 7:08 pagi dah vroom vroom ke kampong Gajah. 3 jam kemudian, yeah Kg Gajah, I'm home!!

Lil' Prayer

A something that I think of let it go.I search it back these days.
Allah knows best. I pray for it.

Ramadan 4th yang membawa aku ke alam lain.

Image
Sabtu lepas, saya jumpa Sis Zabrina the Life Storyteller. Saya sangat teruja.
Kejadian adalah dalam satu talk event anjuran Young Muslim Project (YMP). Kejadian berlangsung di sebuah kondo di TTDI.
Mula mula saya sangat nervous, sebab rasa asing. Mujur saya datang bersama Hanim. Kami berasa asing bersama sama..hihi Namun lepas ice breaking ala kadar, dan Sis Zabrina start kasi talk, saya rasa macam nak join every talk diorang. saya berasa seronok+different vibe. (its kinda group conversation or usrah or sewaktu denganya)

They (YMP) are not just a group of rich urban people, they all are islamic, kind, educated and nice..Subhanallah~ hee :)
Ooopppss, no judging please..
Last but not least, I got Sis Zabrina's 3rd book: Life is an open secret - Ramadan Special !!

Yeay!!
plus, meeting Sis Zabrina in person pun rasa bertuah..subhanallah. more please, sis! heee :D

Rawak Tak Berapa Rawak.

Image
Jumaat lepas, seorang kawan baik mengalami kemalangan jalanraya. Patah tulang pelvic, hip dislocation, metakarpal pun stretched & skewed. Aku bersimpati. Aku hanya mampu kirim doa dan semangat. Moga kamu bertabah dan cepat pulih, Nodo.
Kerja aku? Produktiviti merudum. Result berkepul tidak di analisis. Procrastinating surely sebab utama. ayoyo.
Oh ya, Salam Ramadhan, all~ Ayuh berusaha yang terbaik!
Tambah gambar Masjid Nabi kasi impak ramadan kuat sikit.

Turun naik iman.

aku mengaku, aku ralit dengan dunia. terlalu ralit.
kejar kejar tanggungjawab dunia, kejar kejar materi, sampai meng-enteng enteng kewajipan agama.
mungkin buat pengajaran, aku semakin tersepit dengan dugaan ekonomi. ini musibah buat aku.
musibah datang dengan hikmah, bila mana muslim ditimpa musibah, mereka bermuhasabah. dan kembali ke fitrah.
mari bersyukur, dengan nikmat utama kita: agama Islam~~ :)

Mari berhidup dengan tenang.

I am tired of mengenang nasib.Let us just rejoice the luckinesses in our life. And do the best for today.
:)